FLEXMould – Samoregulirajoča fleksibilna orodja za brizganje polimernih materialov

09 maj 16

Projekt: FLEXMould
Samoregulirajoča fleksibilna orodja za brizganje polimernih materialov

Trajanje projekta: 24 mesecev (začetek 09. 09. 2016)

Predviden znesek sofinanciranja:

  • 267.370,88 € – Bizjan Orodjarstvo
  • 127.000,00 € – TECOS

Program: MGRT – RRI v verigah in mrežah vrednosti: Sklop 2 Spodbude za RR projekte (TRL 6-9)

»Naložbo sofinancira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj«

Več na: www.eu-skladi.si

Opis in namen projekta:

Projekt FLEXMould je sofinanciran raziskovalni projekt, ki je glede na prioritete Slovenske strategije pametne specializacije S4 uvrščen v prednostno področje Tovarn prihodnosti.

V projektu bomo razvijali prototip samoregulirajočega fleksibilnega orodja za brizganje plastike oziroma polimernih materialov s pomočjo katerega bo mogoče učinkovito brizganje več oblikovno različnih izdelkov ali  avtonomno regulirati prilagajanje oblike določenih segmentov gravurne votline orodja. Takšno orodje bo omogočalo stroškovno učinkovito brizganje oblikovno različnih variant enakih ali oblikovno povsem različnih izdelkov v manjših serijah.

Bizjan orodjarstvo je zadolžen za izdelavo prototipnega orodja z aktuatorskim sistemom in bo hkrati tudi končni ponudnik nove generacije fleksibilnih orodij na trgu.

V projektu sodeluje še partner Razvojni center orodjarstva Slovenije – TECOS (www.tecos.si), katerega glavne zadolžitve obsegajo zasnovo demonstracijskih izdelkov, razvoj koncepta orodja z zasnovo aktuatorskega sistema in krmiljenja. Izvedel bo tudi testiranja delovanja in pomagal pri usklajevanju in poročanju projektnih aktivnosti.